T. Surányi Anna: „Kontrasztok”

Bereczki Lajos Képzőművészet
PDF
A fenti címmel nyitották meg a keramikus művész kiállítását szerda délután öt órakor, a Postapalotában. Művei rendhagyó helyen a pécsi főposta épületének kisgalériájában kaptak helyet, ahol üveg vitrinekben tekinthette meg a nagyközönség az alkotásokat. Stílusosan postáskerámiákat is láthattunk. T. Surányit egy régebbi, postatörténeti kiállításon látott postaládák ihlették a csíkos kerámiák elkészítésére. Az alkotásokban egy művészi pálya állomásait csodálhatjuk meg, formai és színgazdagsága teljességében.
Tekintse meg írásunk végén a megnyitón készült képeinket!



A Pécs-Baranya Művészeinek Társasága szervezésében rendezett tárlatot H. Barakonyi Klára képzőművész nyitotta meg, aki méltatta az alkotó műveit és bemutatta szakmai pályafutását. T. Surányi Anna a Zsolnay Porcelángyár vezető tervezője és iparművésze közel 40 év munkásságából, porcelán, eozin és pyrogránit darabokból válogatott. Az alkotások kiforrott formakultúráról és érett látásmódról árulkodnak.
A mintegy negyven érdeklődő megtöltötte a Postapalota kisgalériáját, a szervezők pedig remélik, hogy a kiállítás zárásáig, azaz április harmadikáig ez így lesz. Az alkotásokat a posta nyitvatartási idejében tekinthetik meg az érdeklődők.

keramia14-l keramia15-l keramia2-l keramia4-l keramia5-l keramia6-l keramia7-l keramia8-l



Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-03-18 09:15
Csodálatos művész, rendkívüli alkotásokkal. Gratulálok a művésznőnek!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés