A színház nem földi színtér!

2013. április 23. kedd, 17:42 Fábián Mária Színház
PDF
Mit csinál egy mai középiskolás kollégista? Sok ötletünk lenne rá, de egyet bizonyára kevesen találnának el: színjátszó körbe jár! Nem egyszerű a történet, a különböző iskolák diákjainak társulatként  kell mozogniuk a színpadon. Hogy sikerült-e mindez? Ezt hivatott eldönteni a zsűri a második Kollégiumi Diákszínjátszó Találkozóján,  hétfőn délután az ANK-ban.

Lájkoljuk a tutit! Ez pedig most nem volt más, mint az ANK Kollégiuma által szervezett Kollégiumi Diákszínjátszók Találkozója. A facebook rajongó fiatalokat, a mindig csetelőket, a mindig lájkolókat, a valóságban már alig ismerkedőket mutatta be az ANK kollégiumának színjátszó társulata. A fiatalok igazán értették és érezték a darabot, hiszen annak mondanivalójával ők tényleg együtt élnek nap, mint nap. A bátor vagyok, ha van "fész" oldalam álnéven, a mindent merek, ha elbújhatok ebbe a világba érzését őszintén tudták átadni a nézőknek.


Facebook a mobilon és mindenütt, ez az életünk



Az iskolában is "fészezünk", nem beszélünk egymással


Teljesen más produkciót mutatott be a Hajnóczy Kollégium társulata, de mivel ők is örök problémát dolgoztak fel, a szerelmet, természetesen szintén nagy hatást értek el. Molnár Ferenc Keserű mesék a szívről című összeállításában két nagyszerű Molnár darab egybefűzésének lehettünk szemtanúi. A Liliom és Az üvegcipő keserédes szerelmesei, tiszta és egyszerű, időnként keserédesen megmosolyogtató világa magával ragadta a nézőket.


Molnár Ferenc világa elevenedett meg a színpadon



A szerelem sötét verem - fantasztikus alakítások a színpadon


A diákok mindkét produkcióban hallatlan felkészültségről, érdeklődésről, értelmes és kifejező előadásmódról adtak tanúbizonyságot.

A három tagú zsűri (fent, kis képünkön): Bogárdi Alíz Bóbita Bábszínház előadóművésze (középen), Papp Zoltán a PTE 1-es Számú Gyakorló Általános Iskolájának magyartanára, diákszínpadi rendezője (balra) és Bereczki Lajos a Hosszúhetényi Általános Iskola pedagógusa, kommunikációs szakember és szintén diákszínpadi rendező (jobbra) értékelték a teljesítményeket. Kiemelték, hogy nagyra tartják, a  középiskolás diákok teljesítményét, akik egymást bár csak a kollégiumon keresztül ismerik, arra szánják kis idejüket, hogy színdarabokkal foglalkozzanak. Óriási teljesítmény, nagy - nagy öröm a játszóknak és a közönségnek egyaránt. A darabok üzenete átjött, voltak nagyon jó, kiemelkedő "színészi" játékok, jó ötletek a rendezésekben, amelyek arra utalnak, hogy van miért folytatni ezt a munkát a jövőben is!
Jövőre ugyanitt reméljük még több társulattal találkozhatunk!



 

Hozzászólások

 
0 #3 Bozon 2013-04-25 18:46
Katika, te nagyon egyszerű lélek! Tanult szegény Zoli, de ha nem tette volna, akkor is teljesen szakérthetett volna a színjátszáshoz.Nem azért, mert izé, hanem mert száz darabot rendezett a gyerkőceivel...
Idézet
 
 
0 #2 Nóra 2013-04-25 10:58
Lehet, de mondjuk a cikk mondanivalója szempontjából teljesen lényegtelen...., szerintem.
Idézet
 
 
0 #1 Lera Kata 2013-04-24 21:48
P. Z tényleg magyartanár?

Nem alsós tanító?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés