Kezdőlap > Közélet > A hétvége a nagycsaládosoké volt

A hétvége a nagycsaládosoké volt

2011. szeptember 27. kedd, 09:35 Bereczki Lajos Közélet
PDF
Hagyományosnak mondható, hogy Pécsett az Örökség Fesztivál utolsó napja, azaz a vasárnap a nagycsaládosoké. Immár 12 éve, hogy ezen a napon ellepik a gyerekek és a szülők a Sétateret és önfeledten játszanak. Öröm volt nézni őket! (Tekintse meg az eseményen készült képeinket cikkünk után!)


A nagycsaládos értékek a fontosak számunkra – kezdte a beszélgetést Várdainé Kiss Krisztina a Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesületének titkára.
- Számunkra nem a pénz a fontos, a mostani rendezvényünk célja is elsősorban az, hogy a gyerekek és szüleik önfeledt játékkal töltsenek el egy délutánt. Itt nincs különbség szegény és gazdag gyerek között, egyformán hozzájutnak a 19 helyszínen zajló „mikro programokhoz”. Arcfestés, gyöngyfűzés, foci, gyurmázás, drótékszer készítés és még számos érdekes helyszín és tevékenység várja a szülőket és gyerekeket. A Teddy Maci Kórházban pedig orvostanhallgatókkal közösen gyógyíthatják a plüss állatfigurákat. Ha valaki elfárad a nagy sürgés-forgásban akkor pedig a Márkus Színház bábműsorát tekintheti meg.
A pályázati pénzből megvalósuló programon ezernél is többen vesznek most részt, öröm nézni az ismerős és az új arcokat, ami azt is jelzi, hogy a játszódélután híre egyre terjed és évről-évre több családot vonz ide –fűzte hozzá Várdainé.





Népszerű volt a bábszínház a kicsik körében




A sárkány összes fejét el kellett találni!




Ilyen igazi sárkányt is lehetett simogatni





A bátrabbak kígyóval is próbálkozhattak





A papírhajtogatás nagy türelmet igényelt, de az eredmény megérte





Már gyógyul is a maci




A gyógyítás itt gyerekjáték volt




A sókerámia készítés valahogy a lányokat vonzotta inkább





A drótozás kemény műfaj, mégis sokan vállalkoztak rá





Sokan a horgászattal is megpróbálkoztak










 

Hozzászólások

 
0 #2 Lojzi 2011-09-27 17:27
Annyira szép nap volt! Köszönjük Kriszta!
Idézet
 
 
0 #1 Liza 2011-09-27 16:06
Ebben az a jó, hogy nem csak a nagycsaládosok vehetnek részt a programokon, hanem bárki!!! És ezeknek a programoknak tényleg van értelme.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés