Kezdőlap > Közélet > Fenntarthatósági rendezvénysorozat Somberken és Dunaszekcsőn

Fenntarthatósági rendezvénysorozat Somberken és Dunaszekcsőn

2012. május 29. kedd, 11:53 Közélet
PDF
Európai Uniós támogatásból Fenntarthatósági rendezvénysorozat valósult meg Dunaszekcső és Somberek településeken. A Sombereki Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a KEOP-6.1.0/A/09-11 számú,  „A fenntartható életmódot és ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző rendezvénysorozat Somberken” című  uniós pályázat keretében közel 5 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. 


A pályázat kapcsán az intézmény 241 diákja öt alkalommal vesz részt fenntarthatósági rendezvénysorozaton. Az öt tematikus napból hármat még a 2011-2012-es tanévben, kettőt pedig a 2012-2013-as tanévben rendeznek meg.

A második projektnapon, 2012. 17-én a Somberken iskola 5-6. évfolyamos tanulói vettek részt.

A tematikus nap célja a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése volt interaktív, játékos szemléletformálás keretében. Elsődleges cél a diákok környezettudatosságának, környezetkultúrájának fejlesztése volt, főként az éghajlatváltozás és következményei témakörében.

A rendezvényeken a tanulók csoportmunkában, interaktív módon, életkori sajátosságaiknak megfelelően lehetőséget kaptak szemléletük közös formálására. A rendezvény egy, a fenntartható fejlődéshez és a környezetvédelemhez kapcsolódó film (Otthonunk) megtekintésével, valamint az ehhez kapcsolódó előadás meghallgatásával kezdődött. Ezt követően játékos, interaktív foglalkozáson honlap- és kiadványelemzéssel (például a diákok és családjuk ökológiai lábnyomának kiszámítása, weblapelemzés, stb.) folytatódott a program, majd szelektív hulladék újrafeldolgozásával készült ajándéktárgy elkészítésével zárult.

Ezt követően került sor a „Gazdálkodj okosan!” ötletpályázat eredményhirdetésére, melynek első három helyezettje környezettudatos életmódhoz kapcsolódó ajándékokat kaptak.



A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés