Kezdőlap > Közélet > Családok Háza Pécsett - nagycsaládosok pályázati sikere

Családok Háza Pécsett - nagycsaládosok pályázati sikere

2012. július 14. szombat, 08:34 Bereczki Lajos Közélet
PDF
A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete az Új Széchenyi Terv támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatán mintegy ötven millió forintot nyert Családok Háza Pécsett elnevezésű projektjük megvalósításához. A támogatásból 22 hónapig működtetik, a főképp pécsi családok számára hasznos intézményt.


Székely Kamilla projektmenedzser, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének alapítója, egykori elnöke pénteki tájékoztatójukon lapunk kérdésére elmondta, hogy a családok háza a meglévő egyesületi közösségen kívül törekszik új közösségek létrehozására, a jelenleg 300 családot tömörítő pécsi szervezet bővítésére. Bár értékrendjük keresztény, ideológiailag nem meghatározott az egyesület, így bárkit szívesen látnak körükben, aki nem helyezkedik ezzel szemben. Rendes tag három gyerekkel lehet egy szülő, de a pártoló tag számára nincs ilyen kikötés, bárki lehet, aki egyetért céljaikkal és támogatja a nagycsaládosokat.
A projektmenedzser szerint a családok házának gondolata nem új, a lehetőséggel így szívesen éltek, és örömükre szolgát, amikor megtudták, hogy a pályázatuk sikeres volt. Ebből az összegből népszerűsítik és támogatják a házasság intézményét, próbálják ösztönözni a gyermekvállalási kedvet, valamint a fiatalok szemléletét kívánják formálni ebbe az irányba. Szándékoznak még segíteni a munkába visszatérő szülőket, programokat és értelmes szabadidős elfoglaltságot biztosítanak a családok minden tagjának.

A foglalkozások helyszíne egyelőre a Nagy Lajos király út 9 alatti irodájuk lesz, de hosszútávon remélik, hogy akár egy újabb pályázat révén olyan ingatlanhoz juthatnak, amelyik hosszútávon lesz képes szolgálni ezeket a célokat.
Az idén július elsejével induló projekt várja a párválasztás előtt álló fiatalokat, a kis és nagycsaládosokat, a helyi munkaerőpiacra visszatérő szülőket és más pécsi közösségeket is.

A tájékoztatón részt vett Nagy Csaba alpolgármester és Kővári János városi képviselő is, akik Pécs város vezetése nevében biztosították a nagycsaládosokat támogatásukról. Kővári, mint „gyakorló nagycsaládos” dicsérte az ötletet és maga is úgy vélte, ennek a gondolatnak hosszútávon valóban egy önálló bázis lenne a legmegfelelőbb, talán éppen a megújuló Barbakán Parkban.

Hozzászólások

 
0 #2 Júlia 2012-07-15 19:05
Természetesen a segítségnyújtás on van a hangsúly!!! Azon, hogy bárki, igenis bárki hozzánk fordulhat, ránk számíthat!!!
Idézet
 
 
0 #1 PIri 2012-07-14 12:32
Hogy van ez katolikus, de független ideológiailag? Vagy mégsem?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés