Kezdőlap > Közélet > Rotary-díj tizenötödször

Rotary-díj tizenötödször

2013. március 06. szerda, 14:40 Bereczki Lajos Közélet
PDF
Talán egyedüliként a megyeszékhelyen a Rotary Club Pécs immár 15 éve támogatja a tehetséges, rászoruló, szakterületükön kimagasló teljesítményt nyújtó középiskolai diákokat. Már tavaly is sokan kaptak díjat a szervezettől, de idén még egy lapáttal rátett a Rotary. Galériával!




Valószínűleg a legtöbb díjazott első „igazi” elismerése ez a mostani, melyet március ötödikén este vehetett át a Paulus Étteremben. Idén immár 11 diák négy középiskola képviseletében csaphatta hóna alá a kék dossziét az elismerő oklevéllel és a hozzá tartozó fehér borítékkal együtt. A Club tagjainak jelenlétében lezajló rangos esemény végeztével az előköt, Kékes Ferencet kérdeztem a díjazást megelőző időszakról.

-    Mennyire volt egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbbeket erre az elismerésre?
-    Minden évben nagy kérdés, hogy hány főt ismerünk el. Nem azért mert nem lenne elég olyan diák ebben a városban, aki méltó egy ilyen díjra, hanem mert egyensúlyt szeretnénk tartani, nem szeretnénk a mezőnyt felhígítani. Természetesen anyagi akadálya is van, hiszen nem tudunk bármennyi elismerést és a hozzá tartozó borítékot produkálni. A bűvös tizenegyes szám tehát konszenzus révén állt elő.

-    Ha már pénzről esett szó, honnan szerezték meg hozzá az anyagi forrást? Zsebbe nyúltak a tagok, vagy van más megoldás is?
-    Jótékonysági bál és koncert bevételeiből - és igen - a tagok mélyen zsebbe nyúlva saját anyagi erőforrásaikat is mozgósították azért, hogy most több mosolygós arcot lássunk ebben a teremben. Hozzáteszem borzasztó nagy öröm volt felkészülni erre a mai estére, felkérni a tanárokat, hogy méltassák  tanítványaikat. Aztán hallani őket most a díjátadón, külön öröm és melegség az ember szívének.

-    A Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola minden évben ad egy gálaműsort, amelyre meghívja a Rotary tagjait, itt a képzőművészeti tagozat kiállításán kívül zenei és balett előadások is megtekinthetők. A díjazottakról önök döntenek a későbbiekben. A többi iskolánál hogyan zajlik a jelölés?
-    A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, a Gandhi Közalapítványi Gimnázium és a Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola tanárait kértük fel, hogy tehetséges és rászoruló növendékeket javasoljanak díjazásra. Legnagyobb örömünkre intézményen belül teljes egyetértés volt a nevelők körében a díjazottak személyét illetően. Biztosra veszem, hogy minden egyes elismerés a lehető legjobb kézbe került és ott hasznosul majd a leginkább. Lassan át kell gondolnunk a díj történetét és meg kell, hogy nézzük, mi történt az eddigi Rotary-díjasokkal. Hogyan alakult az életük, mennyire tudtunk mi ebben az időszakban segítséget adni a tehetségük kibontakoztatásához. A közeljövőben érdemes lenne nekifogni  az elmúlt időszaknak a feldolgozásához. Talán éppen most, ennél az ünnepi asztalnál kezdhetnénk el a számvetést. Bizonyára érdekes lenne. Remélem legközelebb már erről is beszámolhatok!

Tekintse meg az eseményen készült fotóinkat:


Az első díjazott, a művészetis Nyári Flóra



A képzőművészeti tagozatos kislányt iskolatársa a balettos Kollár Daniella követte



Ugyancsak tánc tagozatos volt a következő díjazott:Keresztes Patrik



A zeneművészetis Papp Gabriellának édesapja egyben a tanára is



Szőke Szabolcs a zenei vonalat erősíti



"Szintén zenész": Laczkovics Tamás



Balogh József a Gandhi Gimnáziumból segítőkész magatartása és jó tanulmányi eredménye miatt lett díjazott




A Pollackos Kaszap Henrietta intézménye első kitüntetettje volt




Novák Balázs László volt a következő



Németh Tamás a földmérők hírnevét öregbítette




A
Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola diákja Rónai László is díjat kapott



















 

Hozzászólások

 
0 #2 Díjak 2013-03-11 10:48
Az elismerésben az a szép, hogy ilyen nehéz gazdasági körülmények között is kaphatnak egy kis pénzt, sőt, nem is kicsit, azok, akik igazán megérdemlik!!!
Idézet
 
 
0 #1 Streeter 2013-03-10 16:51
Gratulálunk Rotary, végre egy pécsi szervezet, amelyik tesz valamit a tehetségekért!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés