Kezdőlap > Közélet > Mintha saját idegenvezetőnk lenne – VisitorGuide fejlesztés a ZsÖK-nél

Mintha saját idegenvezetőnk lenne – VisitorGuide fejlesztés a ZsÖK-nél

2017. október 30. hétfő, 21:00 Közélet
PDF

A Zsolnay Kulturális Negyed kiállításain és a pécsi világörökségi helyszíneken már elérhető a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZsÖK) turisztikai fejlesztése, a VisitorGuide névre keresztelt ingyenesen letölthető applikáció. A látogatók az alkalmazás segítségével leolvashatják a kiállítások több pontján kihelyezett QR-kódokat, így megannyi plusz információt kapnak a látnivalókról. (Fotó: Tóth László)

 

A néhány hetes tesztidőszakot követően október 30-tól már „élesben” is működik a látogatói élményt nagyban fokozó alkalmazás, a VisitorGuide. Az applikációt minden belépőjeggyel rendelkező látogató ingyenesen letöltheti Androidra és iOS-re a Zsolnay Kulturális Negyed állandó kiállításain (A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény, Rózsaszín Zsolnay Kiállítás, Család- és Gyártörténeti Kiállítás), továbbá a Zsolnay Mauzóleumban, a Cella Septichora Látogatóközpontban és az Ókeresztény Mauzóleumban.

A kiállítóhelyeken kihelyezett QR-kódokat beolvasva rövid, 1-2 perces szöveges- és hanganyagokat kapnak a látogatók. A legtöbb – szám szerint 46 – információcsomag a Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállításon érhető el. A rendszer rugalmasságának köszönhetően a felhasználók maguk választják ki, hogy melyik anyagra kíváncsiak. Három nyelv – angol, német és magyar – közül választhatnak, utóbbi a pécsi színművész, Lipics Zsolt előadásában hallható.

- Büszkék lehetünk arra, hogy Pécs városa folyamatosan fejleszti a turisztikai szolgáltatásait. Ha ezt a modern technikával ötvözve, egyszerű formában kínáljuk a látogatóknak – ahogyan a VisitorGuide is teszi – akkor joggal bízhatunk a turisták számának és elégedettségének töretlen növekedésében - hangsúlyozta dr. Őri László, Pécs alpolgármestere. Kiemelte továbbá, hogy a cél az, hogy Pécs bekerüljön az öt leglátogatottabb megyeszékhely közé.

- Azt tapasztaljuk, hogy a látogatókat érdeklik a részletek, élvezik, ha nem csak körbesétálnak és megcsodálják a látnivalókat, hanem új információkat is szereznek. A tesztüzem alatt érkezett visszajelzések alapján az alkalmazás maximálisan teljesíti ezt az elvárást - mondta el Vágvölgyi Réka, a ZsÖK Infopont hálózat vezetője és turisztikai menedzsere.

Az applikáció stabil működése érdekében megfelelő, kifejezetten az alkalmazás számára használható wifihálózatot is kiépítettek az érintett helyszíneken.

Forrás: ZSÖK

Hozzászólások 

 
0 #2 Aismvo 2021-07-04 07:56
Yorknf - can you buy ed pills online Umkffv
Idézet
 
 
0 #1 Rlsdij 2021-07-03 08:31
Vovfme - cheap erectile dysfunction pill Rruvbl
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés