Kezdőlap > Közélet > Középiskolás diákokat támogat a Pécsi Rotary ösztöndíj pályázat keretében

Középiskolás diákokat támogat a Pécsi Rotary ösztöndíj pályázat keretében

2020. június 21. vasárnap, 13:50 Közélet
PDF
A Pécsi Rotary Club már hosszú évek óta kiemelt feladatának tartja a Pécsett tanuló tehetséges fiatalok felkutatását és azok támogatását, előmenetelük segítését. A tehetségeket helyzetbe kell hozni, meg kell adni nekik minden esélyt ahhoz, hogy az életben sikeresek lehessenek. 


A Pécsi Rotary Club által 2020-ban útjára indított Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat kiemelt célja a tehetséges és rászoruló, pécsi középiskolás fiatalok támogatása, annak érdekében, hogy kiemelkedő művészeti, tudományos vagy sport tevékenységüket kibontakoztathassák, elmélyíthessék, általa a jövőben sikeresek lehessenek. 
A Pécsi Rotary Ösztöndíj pályázat anyagi hátterét a Pécsi Rotary Ösztöndíj Alap képezi. Az Ösztöndíj Alap anyagi forrása elnyert pályázatokból és a térségben működő vállalkozások, szervezetek és magánszemélyek adományaiból adódik össze.
A klub által 2020 tavaszán meghirdetett pályázati felhívásra minden elképzelést felülmúlóan 50 db pályázatot küldtek be, s bátran elmondható, hogy alapos, szépen megfogalmazott pályázatok érkeztek.
A pályázatokat egy nyolc tagból álló bíráló bizottság értékelte, előre meghatározott értékelési pontszámrendszer alapján. Az értékelés főbb szempontjai a tudományos, művészeti vagy sport területen elért eredmény, a rászorultság (családi háttér, anyagi helyzet) és a támogatás felhasználását illetően megfogalmazott célok és tevékenységek indokoltsága, részletezettsége voltak.
A rendelkezésre álló források és a bíráló bizottsági tagok által adott pontértékek átlagának figyelembevételével 16 fő pécsi középiskolás diák pályázatát tudta támogatásban részesíteni, összesen 1.322.500 Ft értékben.
A támogatottak között vannak zenei területen kiemelkedő eredményekkel rendelkező ifjú művészek (klarinét, fuvola, kórusének), vers- és prózamondásban jeleskedő diákok, matematikai és műszaki területen komoly eredményeket felmutató fiatalok, de a díjazottak között találunk egészen különleges területeken kiváló eredményeket elért tizenéveseket is (bűvészet, filmezés).
A Pécsi Rotary Club az ösztöndíj támogatásban részesült diákoknak a pénzösszegeket és az elismerő okleveleket a 2020. június 23-án (kedden) 17 órakor megrendezésre kerülő klub ülésén adja át.



 Pécsi Rotary Club

Hirdetés
Hirdetés