Gyermeküket egyedül nevelő pécsi édesanyák vehettek át ajándékcsomagot szerdán a városházán

Kezdőlap > Közélet > Gyermeküket egyedül nevelő pécsi édesanyák vehettek át ajándékcsomagot szerdán a városházán

Gyermeküket egyedül nevelő pécsi édesanyák vehettek át ajándékcsomagot szerdán a városházán

2021. március 18. csütörtök, 15:31 Közélet
PDF
A több mint 14 éve működÅ‘ és 250 ezer családot számláló babamamatudakozo.hu-nak az elmúlt évi adománygyűjtése az újszülött gyermekkel magára hagyott édesanyákért sikeresen zárult: több mint 2 millió forint összeget sikerült támogatásként összegyűjteni. A beérkezett adományokból babamama csomagokat állítottak össze, amiket a Megyei Jogú Városok Szövetségével együttműködve az ország nagyvárosaiban élÅ‘ édesanyáknak adnak át. Debrecen, Miskolc, Eger és HódmezÅ‘vásárhely után szerdán Pécsett három olyan édesanya vehette át a csomagot, akiket kisgyermekükkel magukra hagytak.
- Magyarországon jelenleg minden 10. újszülött gyermek megy úgy haza a kórházból, hogy otthon nem várja apuka. Mi úgy gondoljuk, hogy minden újszülött gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét, és minden szülÅ‘nek joga van ahhoz, hogy gondoskodhasson a csecsemÅ‘jérÅ‘l.  Szeretnénk az egyedül maradt édesanyákat bátorítani, hogy gyermeket egyedül vállalni nem szégyen, és legyenek büszkék magukra, hogy megpróbálnak helytállni ebben a csodálatos, ámde embert próbáló idÅ‘szakban – mondta el Huber Katalin, a babamamatudakozo.hu tulajdonos-ügyvezetÅ‘je.  

         
                                     A kelengyecsomag átadásán

- Az Egyedülálló Szülők Klubjának első vidéki szervezeteként 2017-ben megalakult pécsi egyesület segítségével választottuk ki a leginkább rászorult, egyedülálló kisgyermekes anyukákat, akik a felajánlott egy-egy kelengyecsomagot átvehették. Bízom benne, hogy ezt nemcsak kézzelfogható anyagi segítségként, hanem erkölcsi támogatásként is értékelik, ami erőt ad nekik a mindennapokban. Pécs város nevében szeretném megköszönni, hogy a babamamatudakozo.hu lehetőséget biztosított a kisgyermekes édesanyák támogatására, nemcsak Pécsett, hanem az ország más nagyvárosaiban is – mondta el köszöntőjében Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés