Kezdőlap > Közélet > Április közepén visszakerülnek a dézsás növények Pécs közterületeire

Április közepén visszakerülnek a dézsás növények Pécs közterületeire

2021. április 09. péntek, 17:59 Közélet
PDF
A tavasz beköszöntével ismét kihelyezi a Biokom Nonprofit Kft. a baranyai megyeszékhely közterületeire a fagyra érzékeny, védett helyen átteleltetett dézsás növényeket.

 A nagyobb részben különböző fajta leandereket, selyemmirtuszokat, babérokat, korallberkenyéket és magyalokat a tél folyamán egy temperált, világos raktárban tárolták. Ez idő alatt a BIOKOM Nonprofit Kft. Zöldterület-fenntartási Részlegének szakemberei elvégezték a velük kapcsolatos növényvédelmi és egyéb ápolási munkákat és megtörtént az idei szezonra való felkészítésük is. A tavaszi időszak közeledtével a növények a szükséges tápanyag-utánpótlást is megkapták.

  A kedvező időjárási előrejelzések fényében a városüzemeltetési cég április közepén kezdi el újra kihelyezni a közterületekre a mintegy 150 darab dézsás növényt. Ezek, mint minden évben, a város olyan frekventált közterületeit díszítik majd, mint a Széchenyi tér, a Kossuth tér, a Színház tér, a Jókai tér, az Európa tér, a Terracina tér vagy a Hal tér. Néhány éve már a Zsolnay körforgalom környezete és a Konzum buszmegálló is virágdíszt kap. 
A Biokom Nonprofit Kft. arról, hogy mely egyéb területekre tud ilyen növényeket kihelyezni, annak forgalma, jellege és a még szabad növénykészlet mennyisége alapján dönt.Biokom Nonprofit Kft.


Hirdetés
Hirdetés