Kezdőlap > Közélet > Űrállomástól a Star Wars hősökig – óriási gyerekbulit ígér a Zsolnay Negyedbe költöző Városi Gyereknap!

Űrállomástól a Star Wars hősökig – óriási gyerekbulit ígér a Zsolnay Negyedbe költöző Városi Gyereknap!

2022. május 18. szerda, 09:46 Közélet
PDF

Pécsett vadonatúj helyszínen zajlik idén a Városi Gyereknap! A Zsolnay Negyed a város legnagyobb játszóterévé változik, ahol több mint 50-féle programelem várja a gyerekeket május 28-29-én. Interaktív űrállomás, extrémsport- és motoros bemutatók, Star Wars-hősök, bűvészek, igazi repülőgép és minden, amire egy gyerek csak vágyhat!

A mozgékony gyerkőcöket légvár, mászófal, motoros bemutatók várják, de kipróbálhatnak olyan extrém sportokat is, mint az egyensúlyozós slackline. A Magnus Aircraft jóvoltából egy igazi repülőgép érkezik a Zsolnay Negyedbe, amivel repcsis szelfit lehet készíteni.

A Ginkgo téren Star Wars-hősök járőröznek, a gyerekek Csillagok Háborúja fotófal előtt készíthetnek közös képet R2-D2-val, birodalmi rohamosztagosokkal és droidokkal. A vérbeli rajongók számára igazi kuriózum lesz a birodalmi sisakkiállítás is!

Megnyit a Varázshangok játékudvar komplex családi játszóháza, benne többek közt baba- és gyermekjátszótérrel, várépítő óriásjátékkal, toronyépítéssel, hangszersimogatóval, szivárvány buborékágyúval és pedálos Moszkvicsokkal. Aki nyugodtabb percekre vágyik, azt várja az Olvasóliget, a társasjáték- és kézműves foglalkozások, a Bóbita és a Mosolyország játszóház, utóbbiban arcfestést is kaphatnak a gyerekek.

Az m21 Galériában az űr témájához kapcsolódó új kiállítás nyílik, sőt a galéria 1100 négyzetméterén felépített „űrállomáson” interaktív játékok fokozzák 21. századi űr-élményt.

A Zsolnay Negyed játszóterei nemcsak gyereknapon, hanem az év minden napján sok örömöt okoznak a gyerekeknek. Azért, hogy ez sokáig így maradjon, játszótér megújítási program indul, aminek keretében a Zsolnay Örökségkezelő minden évben gyereknapon felújít egy meglévő vagy átad egy új játékot. Idén a Csillagterasz játszótere bővül egy forgó kötélpiramissal.

A sportkedvelők bekapcsolódhatnak a Rátgéber Akadémia ügyességi játékaiba a streetball-pályán, továbbá lesz sakk oktatás és szimultán, a Pirogránit Udvaron pedig a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei fordulója zajlik.

Több szervezet bemutatkozik az eseményen, így a Duna-Dráva Nemzeti Park, az Amalgam Fine Model Cars és a Europe Direct.

A Látogatóközpontban planetáriumi előadások, a Labor – Interaktív Varázstér és a VR Univerzum csalogatja a családokat, ráadásul mivel minden felnőtt volt gyerek, 29-én mindenki diákjeggyel vehet részt a programokon!

A legkisebbektől a kamaszokig mindenki megtalálja a maga játékát, a sok kaland után pedig jól fognak esni a gasztronómiai kitelepülők finomságai! Különleges, gyerekeknek szóló falatokkal és italokkal nyílik gyerekbüfé az m21 Galéria előterében, és persze nem hiányozhat a vattacukor, a pattogatott kukorica és a kürtőskalács sem!

Forrás: ZsÖK

Hirdetés
Hirdetés