Kezdőlap > Közélet > Március a Barlangok Hónapja

Március a Barlangok Hónapja

Közélet
PDF

A 2024 márciusában megrendezésre kerülő Barlangok Hónapja kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap folyamán a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Janus Pannonius Múzeum rendhagyó programokkal várja a látogatókat Abaligeten és Pécsen egyaránt. A kampány részeként március 1-10. között az Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum 20% kedvezménnyel látogatható.

Programok:

Március 1., péntek, 14.00: Fotós túra az Abaligeti-barlangban

A programon fotós szakvezető segítségével lesz lehetőség a cseppkövekben gazdag barlang képződményeinek fényképezésére. Amatőr és profi fotósokat egyaránt várnak! A program időtartama: 2 óra. Maximális létszám: 10 fő. Részvételi díj: a barlangi belépő ára.
Előzetes jelentkezés szükséges: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Március 2.: szombat, 10.00: Barangolás a Denevér tanösvényen

A programon az Abaligeti-barlang felett húzódó Denevér tanösvényen tesznek egy felszíni túrát, ahol megismerkedhetnek a mészkőterületekre jellemző formakinccsel, valamint a területen előforduló állat- és növényvilággal, természeti értékekkel. A program időtartama 1,5 óra, a túra hossza 2-3 km. Ingyenes program. Előzetes jelentkezés szükséges: 70/374-0295

Március 8., péntek, 14.00: Tematikus barlangtúra az Abaligeti-barlangban - földrajz

Az izgalmas program résztvevői megismerkedhetnek a barlang különleges természeti képződményeivel és a cseppkövek növekedésének folyamatával. A programra 12 éven felülieket várunk. Maximális létszám: 20 fő.
Részvételi díj: a barlangi belépő ára. Előzetes jelentkezés szükséges: 72/498-766.

Március 9., szombat, 14.00: Barlangi biológiaóra az Abaligeti-barlangban

Az izgalmas program résztvevői megismerkedhetnek a barlang különleges élővilágával.
Maximális létszám: 20 fő. Részvételi díj: a barlangi belépő ára. Előzetes jelentkezés szükséges: 72/498-766.

Március 10., vasárnap, 15.00: Megélni a sötétséget – különleges barlangtúra

Az izgalmas program résztvevői saját fejlámpájuk fényénél járhatják be az Abaligeti-barlangot, és megtapasztalhatják a teljes koromsötétséget is. A programra 18 éven felülieket várják. Maximális létszám: 10 fő.
Részvételi díj: a barlangi belépő ára. Előzetes jelentkezés szükséges: 72/498-766.

Március 19., kedd, 10.00: Kis barlangász – interaktív előadás és kőzetsimogató a Tettye Oktatási Központban

Az interaktív bemutatón megismerhetőek a barlangok fajtái, kialakulásuk mechanizmusa és bemutatásra kerülnek a Mecsek csodás formakincsei is. Részvételi díj: 600 Ft/fő. Előzetes jelentkezés szükséges! Tel.: 30/377-3383

Március 23., szombat, 10.00, 12.00: A denevérek világa – tárlatvezetés a Denevérmúzeumban

A program résztvevői érdekes tárlatvezetés keretében ismerkedhetnek meg a denevérek különleges világával. Maximális létszám: 25 fő. Ingyenes program. Előzetes jelentkezés szükséges: 70/374-0295.

Március 23., szombat, 10.00 óra: A Karszt-barlang-kutatás időszaki kiállítás bemutatása

Bemutatja: Kraft János geológus. Helyszín: Janus Pannonius Múzeum – Természettudományi Múzeum
Részvételi díj: Teljes árú: 1000 Ft/fő, kedvezményes: 500 Ft/fő; Program időtartama: 1,5 óra
A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges! E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A programokat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai vezetik. A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt. 

Forrás: DDNP

Hirdetés
Hirdetés