Jubilál a pécsi Szamárfül Fesztivál

Kezdőlap > Kultúra > Képzőművészet > Jubilál a pécsi Szamárfül Fesztivál

Jubilál a pécsi Szamárfül Fesztivál

2022. augusztus 22. hétfő, 12:50 Képzőművészet
PDF

A Magyar Fesztivál Szövetség által országosan minősített Szamárfül Fesztivál nemcsak Pécs, hanem a régió legnagyobb gyerekfesztiválja, amely immár tizedik alkalommal várja a családokat a Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 26-28. között.

Babáktól a kiskamaszokig mindenkinek kínál élményeket az ingyenes fesztivál, hogy az iskolakezdés előtt még egy felejthetetlen hétvégét töltsenek el játékkal, szórakozással, kalandokkal.

Fellép Bognár Szilvi; interaktív családi koncertet ad az Iszkiri; Bíró Eszter pedig zenei kalandozásra invitál kicsiket és nagyokat a hangok, betűk és az idő birodalmába. A kétszeres Fonogram-díjas Rutkai Bori Banda bulis, nyári dalai igazi családi táncoldába invitálnak, míg Mihályi Réka: Masni és Pocó koncertjét profi bábművészek játéka kíséri.

A színházi, bábszínházi előadások között szerepel a Bóbita Bábszínház előadásában a Madarak nyelve, ami egy mese a szülői elvárásokról, a saját út megjárásáról, megbocsátásról és elfogadásról, míg A hisztis királykisasszony egy zenés, interaktív meseelőadás. A Tandem Színház A leprikónok átka című darabjában egy kis viking vitéz indul nagy küldetésre. A legkülönlegesebb előadás az Ann-droid – Egy robotlány csodálatos kalandjai címmel látható. A 21. századi Pinokkió-átiratban Ann, a kis robotlány célja az emberré válás. A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technológiával ötvözi.

Megannyi űrprogram közül választhatnak a csillagok szerelmesei az m21 Galériában látható Az Űr – Alternatív kozmoszok című kiállítás apropóján. Láthatatlan bolygók címmel tárlatvezetést tart Kiss László csillagász és Százados László, a kiállítás kurátora. Az Űrlény-gyárban űrlényeket, míg az Űrkönyv-gyárban űrkönyveket készíthetnek a gyerekek Molnár Jacqueline mesekönyv illusztrátorral. Az Űrbütyi műhelyében a résztvevők olyan multimédia-installációt hozhatnak létre, amely párhuzamos világok hangtájait szólaltatja meg.

Itt lesz a pandarajongók örömére PanDani, trambulinnal és rengeteg játékkal várja a gyerekeket a Mosolyország játszótér, de lesz Ringató, gyerekvívás, állatsimogató, pedálos kisautók, kincses piac és kézműves foglalkozás is.

A programokban megfáradt gyerekek a gasztronómiai kitelepülők standjainál tölthetik fel energiakészleteiket, és akár aranyos, csacsis repoharakból szürcsölhetik az italukat.

Szinte minden programnak van esőhelyszíne, így rossz idő esetén is meg lesznek tartva a programok!

Forrás: ZsÖK

Hirdetés
Hirdetés