Kezdőlap > Kultúra > Irodalom > „Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig”

„Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig”

2011. október 27. csütörtök, 14:10 Irodalom
PDF

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében Pécs könyvtárai és a Király utca 9. szám alatt található Hamerli Ház - az egykori Városi Könyvtár épülete - irodalomtörténeti és helytörténeti játék helyszíneivé válnak. A két héten át tartó játékban részt vehet mindenki, aki szereti a könyveket és kíváncsi Pécs kulturális életének egy szeletére, melynek központi témája a könyv. (Képünkön Csorba Győző.)

 

 

 

A 2011. október 29. és november 12. között zajló játék  két részből áll:pecsétgyűjtésből és a kérdések megválaszolásából.
A felkeresett helyszíneken egy-egy, a látogatást igazoló pecsétet kap minden játékos. Aki a lehetséges hatból minimum négy pecsétet összegyűjt, és 2011. november 12-ig bármelyik szombati napon elviszi a Retro könyvvásárra (Pécs, Király u. 9.), részt vesz a fődíj sorsolásán. Aki pedig a pecsétek összegyűjtése mellett mind a 10 kérdésre helyes választ ad, újabb sorsoláson vehet részt! A játék nyereményei értékes könyvcsomagok lesznek!

A program záróeseménye 2011. november 12-én 10-21 óra között kerül megrendezésre a Király u. 9. szám alatt található Hamerli Házban. A Múzeumok Őszi Éjszakájának programjaként a Hamerli család egykori lakóházának helyiségeiben a nap során folyamatosan változatos programok várják a látogatókat. Lesz jelmezes időutazás, irodalmi kiállítás, Hetedhéthatár-olvasósarok, grafikai és fotóművészeti tárlat.

A nap, valamint a két héten át tartó játék lezárásaként a könyvcsomagok kisorsolása este 9 órakor fog megtörténni a Hamerli-lakás egykori ebédlőjében.

A pecsétgyűjtő és a kvízlap innét letölthető.

Hozzászólások

 
+1 #1 Pannon Klassz 2011-11-06 09:19
A pecsétgyűjtés javában folyik, s senki nem késett még el arról, hogy a Hamerli Házban szombaton a sorsoláson jelen lehessen és részt vehessen azon.

Időközben a november 12-i Múzeumok Őszi Éjszakája elnevezési rendezvényünk is finiséhez érkezett, s bizony egész nap találhat érdekes programot az épületbe érkező vendég. Napközben korhű forgataggal, alkalmi kiállításokkal, míg délután/este a napszaknak megfelelő "hangulattal" találkozhat a látogató.

Menetlevél:
www.hetedhethatar.hu/.../

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szervezők:
- Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár
- Hetedhéthatár Magazin
- Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter
- Kovács Kata Kreáció
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés