Kezdőlap > Kultúra > Irodalom > Kiderült a 2024-es Zsolnay Fényfesztivál dátuma!

Kiderült a 2024-es Zsolnay Fényfesztivál dátuma!

2023. november 01. szerda, 13:11 Rövid Hírek
PDF

Az elmúlt években Pécs programkínálatának fénypontjává vált a százezres tömegeket vonzó Zsolnay Fényfesztivált, és így lesz ez várhatóan 2024-ben is. Ráadásul már megvan az ország első és egyetlen fényfesztiváljának dátuma is: július 4-7. között borulnak fényárba Pécs utcái és ikonikus épületei – immár 8. alkalommal.

A fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő munkatársai már gőzerővel dolgoznak a jövő évi fesztivál előkészítésén. Közben érdemes visszatekinteni az a most debütáló aftermovie-val az idei legszebb pillanatokra és a hamisítatlan fényfesztiválos hangulatra.

A vadonatúj videó: https://youtu.be/lXfOgcKyLbI?si=c_o-HWt6f8r6Hvx8

Az elmúlt hónapokban sem volt megállás: szeptemberben Városmarketing Gyémánt Díjat kapott a Zsolnay Fényfesztivál. A marketing szakma legnagyobb eseményének számító Marketing Summit Hungary rendezvényen ítélték oda a díjat, mert a Fényfesztivál eredményes, az értékelési kritériumoknak megfelelő, a szakmai zsűri által színvonalasnak értékelt városmarketing tevékenységet végzett.

Október 16-án pedig elindult a fesztivál „téli kistestvére”, az Adventi Fényfestő Gyerekrajz Pályázat, amely során gyerekek rajzai elevenednek meg fényfestett alkotásként a Dzsámi homlokzatán.

Részletek: www.fenyfesztival.hu

Forrás: ZsÖK

Hirdetés
Hirdetés