Kezdőlap > Kultúra > Színház > Márciusi programkavalkád

Márciusi programkavalkád

2023. március 06. hétfő, 09:45 Színház
PDF

Zorán, Dresch Mihály, Dragomán György – igazi közönségkedvenceket láthatunk Pécsett márciusban! Emellett visszatér a Csillagászati Hét, előadást tart Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia, a humort pedig Pokorny Lia, Kovács Patrícia és Cserna Antal fogja képviselni.

 

Mi is a fájdalom, hogyan alakul ki, és hogyan kapcsolódik ez a fizikához? Az Egy kis esti fizika március 8-i előadásán betekinthetünk a biofizika alapjaiba és a fájdalomkutatás rejtelmeibe a Művészetek és Irodalom Házában.

Már telt házas a Zsolnay Színház Dante: Pokol című darabja, csakúgy, mint Zorán március 11-i koncertje a Kodály Központban.

Lehet viszont még jegyet venni a Metronóm Jazz Klub március 16-ai koncertjére, ahol a Dresch Quartet lép fel a Zsolnay Negyedben, Dresch Mihály saját szerzeményeit bemutatva.

MunkaTársas – konfliktusmegoldások humorral a munka világában címmel látható egy motivációs, ötletadó, szórakoztató est március 17-én a Zsolnay Negyedben. Parádés szereposztásban, Pokorny Lia, Kovács Patrícia és Cserna Antal, valamint egy mediátor és egy kommunikációs szakértő kalauzol a munkahelyi döntések világába.

Az 1950-es évek elején Pécsett, a Zsolnay-gyár szomszédságában lévő kertes házban különös kis csoport lakik és él együtt: két felnőtt nő, egy kislány és egy kutya. A két felnőtt nem rokona egymásnak és nem barátnők, a gyermek pedig egyiküknek sem leszármazottja. Kik ők, hogyan kerültek egyidőben ebbe a házba és miért élnek együtt? Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia megidéz néhány olyan személyt, akik egy nagypolgári család mindennapjaiban fontos szereppel bírtak. A házvezetőnő című díjmentes előadás március 22-én várja az érdeklődőket a Zsolnay Negyed Herkules Műhelyében.

Március 23–26. között visszatér a Csillagászati Hét, nem is akármilyen programmal: Hallhatunk többek között a James-Webb űrtávcső legújabb felfedezéseiről, a magyar űrkutatás aktualitásairól, a leendő magyar űrhajós kiválasztásáról, sőt ismét műsorra tűzik a korábbi években nagyon népszerű, a sci-fi filmek valóságtartalmát vizsgáló előadást is. Kizárólag ezen a hétvégén fulldome vetítések is lesznek a szokásos előszavas planetáriumi előadások mellett.

A zene, a próza és a vers mellett a párbeszéd is fontos szerepet kap Kéméndi Tamás harmonikaművész estjén, melyen Köles Ferenc, a Pécsi Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze lesz a vendége március 27-én a Művészetek és Irodalom Házában.

Dragomán György új könyve, az Adjuk meg a módját egy irodalmi szakácskönyv, amelynek egyaránt helye van a konyhában és a nappaliban. Az íróval Lokodi Ákos kreatív séf beszélget március 30-án a Zsolnay Negyedben, a beszélgetést dedikálás követi.

A hónap zárásaként a Vizin táncházban újra a magyarországi horvát kólók és makedón táncok kerülnek fókuszba március 31-én az E78-ban.

Részletek és további programok: www.pecsprogram.hu


Forrás: ZsÖK

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés
Hirdetés